Update Anita Vermeeren

Het onderhouden van mijn website is niet mijn sterkste punt . Sterker nog, ik ben daar doorgaans helemaal niet mee bezig en ik vind het posten op Instagram duizend maal eenvoudiger.
Neem dus zeker een kijkje op mijn Instagram account Anita Vermeeren; voor mijn schilderijen en Anna Vermeeren; voor mijn houtskool en pen portretten.

Mijn website loopt zo’n kleine twee jaar achter dus ik ga eerst een update geven van mijn activiteiten.
Naast expose in Vught (VanLoon Galleries), Parijs, Place des Vosges (Galerie Art Mundi) en
Berlijn (Galerie Zandi) zijn mijn schilderijen ook te zien in Griekenland (Mykonos, Minima Galerie).
Ook heb ik aanbod gekregen om mijn schilderijen te tonen in o.a. Abu Dhabi en Frankrijk. 
Volop ontwikkeling waarin ik steeds keuzes moet maken omdat het aanbod te groot is en ik het belangrijk vind om scherp en dicht bij mezelf te blijven!

Om dicht bij mezelf te blijven ben ik steeds meer gaan tekenen met houtskool en pen. Mijn dagboeken zou je ze kunnen noemen.
Terug naar de basis als kind waarin je in aanraking komt met lijnspel, toonwaarde en uitdrukking geeft d.m.v. tekenen, vormentaal. Hier ligt mijn basis, later ontstaat kleur.

Beide disciplines zijn voor mij belangrijk om vorm aan te geven. Beide geven een beeld van wie ik ben en wat ik wil laten zien. Door bewust een poos afstand te nemen van het schilderen (dus een fase waarin ik alleen maar portretten teken) voorkom ik routines.

Tekenen en later het schilderen is mijn passie. Als klein meisje al, was dit mijn taal.

Anita, Anna